Nieuwe cursussen bij Parkvilla in Alphen aan den Rijn

Nieuwe lessen en ook nog eens vier nieuwe docenten bij Parkvilla. Dat is het centrum voor kunst en cultuur in Alphen aan den Rijn. De nieuwe cursussen ‘Blij dat ik klei’ en ‘Werken aan een beeld’ geven beginners en gevorderden een kans om leren om te gaan met klei. Dat meldt het AD.

Cursisten leren tijdens de les ‘Blij dat ik klei’ wat je allemaal met klei kan. Tijdens de cursus ‘Werken aan een beeld’ leren deelnemers in acht lessen hoe ze een keramisch beeld moeten maken.

Nieuwe keramiekdocenten 

Twee nieuwe docenten op het gebied van keramiek hebben zich ook aangesloten bij Parkvilla. Beeldend kunstenaar Rinke Fierinck wil dat de cursisten alles uit zichzelf halen. Hilde Onis die naast beeldhouwen ook Installatiekunst studeerde, zal cursisten van alles leren over de verschillende technieken en materialen van keramiek.

Dansen

Het docententeam bij dans is uitgebreid met fysiotherapeut Rosemarie Onvlee. Zij gaat de cursussen Barre Workout Flex & Flow en Dansmix 55+ geven. De kinderdanscursussen worden gegeven door danser en choreografe Emily Jo.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk