Nationaal Onderwijsmuseum heeft een nieuwe raad van toezicht

Per 23 september hebben er een aantal wisselingen plaatsgevonden in de raad van toezicht van het Nationaal Onderwijsmuseum. Het museum verwelkomt Coen Brummer, Jasper Rijpma en Willem Verschuur als nieuwe leden en nam na acht jaar afscheid van voorzitter Toine Maes en lid Léon Peeters. Vicevoorzitter Peter Vrancken neemt het stokje over als voorzitter van de raad. Dat meldt het Nationaal Onderwijsmuseum.

Nieuwbenoemd voorzitter Peter Vrancken is enthousiast over de nieuwe leden: “Ik ben ontzettend blij met de nieuwe samenstelling van de raad. Er is een mooie mix van leeftijden en achtergronden en er is een sterke balans qua werkervaring in de onderwijswereld, de museale wereld, dan wel het bedrijfsleven. Dat geeft een frisse kijk op de zaken. En natuurlijk heel belangrijk: alle leden van de raad delen hun passie voor onderwijs.”

Afscheid 

Na twee termijnen van vier jaar namen Toine Maes en Léon Peeters afscheid van de Raad van Toezicht. “Hun inzet en enthousiasme voor en betrokkenheid bij het museum de afgelopen acht jaar hebben wij zeer gewaardeerd. We wensen hen het allerbeste toe!” aldus Petra Reijnhoudt, directeur van het Onderwijsmuseum.

Nieuwe leden 

Onder voorzitterschap van Peter Vrancken, bestaat de Raad van Toezicht van het Nationaal Onderwijsmuseum met de nieuwe leden Coen Brummer, Jasper Rijpma en Willem Verschuur en de zittende leden Annet Kil, Meike Moors en Renske Valk dan uit zeven leden.

Door: Nationale Onderwijsgids