Docent stuurde doorlopend nazitweets en hogeschool was niet op de hoogte

Hogeschool Saxion gaat een gesprek aan met de docent die nazi-tweets stuurde naar politici, politieke partijen en andere mensen in de publieke ruimte. De docent in kwestie is Jasper Rekers. Vanwege deze kwestie gaf hij woensdag aan zich terug te trekken als kandidaat-Kamerlid voor de BoerBurgerBeweging (BBB). Dat meldt NU.nl. 

“Dat een van onze docenten zich zo heeft uitgelaten, hoort niet bij de baan van docent”, aldus een woordvoerder van Hogeschool Saxion. ‘Een docent heeft een voorbeeldfunctie en wij voelen ons verantwoordelijk voor de studenten.”

Niet op de hoogte 

Hogeschool Saxion zegt niet op de hoogte te zijn geweest van de kwestie. Nadat het nieuws naar buiten kwam zocht Rekers zelf contact met zijn werkgever. De BBB nam direct na het nieuws afstand van de berichten en zei ook niet op de hoogte te zijn geweest.

Vanaf het anonieme Twitteraccount maakte de 35-jarige docent uit Enschede doorlopend mensen uit voor fascist en oorlogsmisdadiger. Ook noemde hij mensen ‘kindermishandelaar’, ‘pharmahoer’, ‘nazibitch’ en ‘NSB’er’. Ook riep hij regelmatig op tot tribunalen en opstanden.

Als docent blijven 

Hogeschool Saxion weet nog niet of Rekers als docent kan aanblijven. Binnenkort volgt er een gesprek met zijn leidinggevende.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk