De tweedaagse Woudschoten Chemie Conferentie (WCC) voor scheikundedocenten en toa’s is dit jaar in Lunteren. De conferentie vindt al 33 jaar plaats in de eerste week van november in het Woudschoten Hotel en Conferentiecentrum te Zeist. Vanwege de herfstvakantie is besloten om de conferentie dit jaar een week later, op 8 en 9 november 2024, te organiseren. Conferentiecentrum De Werelt in Lunteren biedt op die data een prachtige locatie voor de ruim 350 deelnemers en de onderwijsmarkt. Dat meldt Centrum Jongerencommunicatie Chemie.
Het thema van de conferentie is ‘Chemie smaakt naar meer’. Een knipoog naar de diverse eigenschappen, functies en toepassingen van soortgelijke moleculen. Goede voorbeelden hiervan zijn suikers! We kennen suikers van onze levensmiddelen en als energiedrager, maar ze hebben veel meer functies. Prof. Dr. Marthe Walvoort, adjunct-hoogleraar Chemical Glycobiology van de Rijksuniversiteit Groningen, kreeg al tijdens haar studie een fascinatie voor suikers. Ze deelt in Lunteren als hoofdspreker hierover haar wetenschappelijke inzichten.
De Werelt ligt midden in de mooie bossen van de Veluwe. Het pas verbouwde centrum biedt moderne en prettige zalen, luxe hotelkamers, heerlijke buffetten en veel comfort zoals een buitenterras, een zwembad, een bioscoop, een fitnesszaal, een atelier, een klimwand en een wellnesscentre. Kortom, een omgeving waar je de inspirerende kennissessies en ontmoetingen bij WCC kunt afwisselen met een vorm van ontspanning die bij jou past. Het is ook goed bereikbaar. Er zijn voldoende parkeerplekken en vanaf treinstation Lunteren is het ongeveer 15 minuten lopen.
Freudenthal Instituut
C3 organiseert de WCC in samenwerking met het Freudenthal Instituut, onderdeel van de Universiteit Utrecht. Daarnaast participeert C3 in activiteiten en wedstrijden waarin kinderen en jongeren kennismaken met chemie, life sciences en procestechniek zodat ze hun talenten hierin ontdekken en slimme keuzes maken voor hun toekomst. Via het scholierenplatform exactwatjezoekt.nl helpt C3 jongeren bij hun bètavakken en biedt voorlichting over werkveld en opleidingen in bèta en techniek.
Door: Nationale Onderwijsgids