Studentenhuisvester Utrecht stopt met hospiteeravonden

Een gedeelte van de studentenhuizen in Utrecht stopt met de bekende hospiteeravonden. Studentenhuisvester SSH organiseert geen avonden meer in de nieuwe studentenhuizen. Dat meldt het AD.

SSH wil een systeem invoeren waarin studenten die een kamer zoeken, kunnen kiezen. Ze maken de keuze tussen studentenhuizen waarbij je nog wel moet hospiteren en studentenhuizen waar daar niet meer hoeft.Het huidige hospiteersysteem is namelijk niet voor iedereen weggelegd, geeft woordvoerder Joris van Eijck aan. Tijdens een hospiteeravond zie je wel hoe het huis eruitziet en heb je er een gevoel bij. Het nadeel van hospiteren is dat je ook afgewezen kan worden en daar kan niet iedereen mee overweg.

Wel of niet hospiteren 

“Als je niet wil hospiteren kan je alsnog mensen met verschillende achtergronden tegenkomen. Met het nieuwe systeem bij alle nieuwe studentencomplexen van SSH hopen we dat het aanbod tussen wel hospiteren en niet hospiteren een beetje gelijk verdeeld wordt”, aldus Van Eijck.

Bestaande studentenhuizen van de SSH blijft hospiteren noodzakelijk. Nieuwe studentenhuizen, zoals Baobab en De Ophaal, laten hospiteren voor wat het is. Voor een vrijgekomen studentenkamer komt de persoon die het langst staat ingeschreven in aanmerking.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk