Windesheim al tien jaar op de tweede plaats in Keuzegids HBO

Hogeschool Windesheim heeft voor de tiende keer op rij een tweede plaats in de Keuzegids HBO in de categorie grote hogescholen. Dat is niet alleen een erkenning van de uitstekende kwaliteit van het onderwijs, maar ook een bevestiging van de stabiele positie die de hogeschool inneemt binnen het hoger onderwijs. Dat meldt hogeschool Windesheim.

Windesheim is de tweede beste grote hogeschool van Nederland volgens de vandaag gepubliceerde Keuzegids HBO 2025. Windesheim staat daarmee vlak achter Avans Hogeschool dat net als afgelopen jaren de eerste positie inneemt en net voor Zuyd Hogeschool. De verschillen zijn net als vorig jaar klein. Het feit dat Windesheim deze positie een onafgebroken periode van tien jaar inneemt, geeft dit jaar extra glans aan de ereplaats.

Topopleiding 

Negen bacheloropleidingen van Windesheim krijgen het predicaat ‘Topopleiding’, dat zijn opleidingen die een score van 75 punten of hoger hebben. Daarmee scoren deze opleidingen duidelijk hoger dan het landelijke hbo-gemiddelde, dat op 60 punten ligt. In de ranglijst van Associate degrees (Ad’s) neemt Windesheim een zevende positie in.

Tiende keer op rij

Bestuursvoorzitter Inge Grimm: "Dit jaar zijn we natuurlijk extra trots omdat dit het tiende jaar op rij is dat we deze toppositie mogen vieren. Het is heel bijzonder om gedurende zo’n lange periode telkens opnieuw de bevestiging te krijgen dat we het met zijn allen goed doen op Hogeschool Windesheim. We geven gezamenlijk steeds meer inhoud aan eigen leerroutes, passende ondersteuning en aandacht voor ieders specifieke situatie. Dat we een inclusieve school zijn blijkt ook uit het feit dat Windesheim onlangs door het ECIO (Expertisecentrum Inclusief Onderwijs) voor de zevende keer is uitgeroepen tot beste hogeschool voor studenten met een ondersteuningsbehoefte."

Bovengemiddelde score 

Hogeschool Windesheim behaalt in vier vakgebieden een ver bovengemiddelde score: economie en bedrijf, aarde en milieu, exact en informatica, en techniek en ontwerp. De negen bacheloropleidingen met het predicaat ‘Topopleiding’ zijn:

  • Civiele Techniek
  • Global Project and Change Management
  • Human Resource Management
  • Logistics Engineering
  • Logistics Management
  • Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding
  • Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie
  • Ruimtelijke Ontwikkeling (Almere)
  • Ruimtelijke Ontwikkeling (Zwolle).

Door: Nationale Onderwijsgids