Kinderopvang Fit-Kidz uit Papendrecht overgenomen door Expeditie78

Kinderopvangorganisatie Fit-Kidz uit Papendrecht gaat verder onder de naam Expeditie78. De medewerkers willen laten zien dat de buitenschoolse opvang ook op een leuke manier mogelijk is. Dat meldt het AD.

De naschoolse opvang gaat op maandag 14 oktober weer open, maar dan wel onder een andere naam en met een ander beleid. Ander vervoer was ook de bedoeling, maar de speciale bso-busjes zijn nog niet geregeld omdat de gemeente pas laat groen licht gaf voor het overnemen van Fit-Kidz.

Kinderopvang weer open 

Het belangrijkste van alles is dat de opvang weer open is. Eigenaar Martin van der Linden van Sterk in Kinderopvang geeft aan dat veel ouders zich daar toch wel zorgen om maakten. In de ruimte naast het kantoor van Van der Linden is het personeel druk in gesprek met pedagogische geschoolde partner. De gesprekken gaan voornamelijk over hoe het nu allemaal verder moet na al het gedoe.

Onder toezicht bij de GGD 

Alle drie de buitenschoolse opvanglocaties gingen anderhalve week dicht toen de toenmalige eigenaar de stekker er per direct uittrok. Fit-Kidz stond al geruime tijd onder toezicht bij de GGD. Ouders kwamen plotseling zonder kinderopvang te zitten. Toen Fit-Kidz definitief sloot, besloten oud-medewerkers te praten over de onveilige situatie waar de kinderen en het personeel mee te maken hadden.

Overname 

Sterk in Kinderopvang heeft na een lang onderzoek van de gemeente Papendrecht en een vergunningaanvraag, de kinderopvang overgenomen. Alleen de locatie bij PKC, de overige locaties zijn nog op zoek naar iemand die deze plekken wil overnemen. Sterk in Kinderopvang is een organisatie die ondernemers in de kinderopvang bijstaat op kwaliteits-, pedagogisch-, en juridisch vlak. Toen Fit-Kidz onder verscherpt toezicht kwam te staan leerden ze oud-eigenaar Daniel Muñoz kennen.

De gemeente Papendrecht was wel bereid om de sluiting terug te draaien als Sterk in Kinderopvang betrokken bleef bij Fit-Kidz. Maar ook al stonden de bso’s onder verscherpt toezicht, Muñoz had geen behoefte aan verbeteringen. Sterk in Kinderopvang stopte toen met de samenwerking.

Maar toen Muñoz uiteindelijk failliet ging besloot Sterk in Kinderopvang toch de locaties over te nemen. De bso-locatie bij de scouting in Papendrecht nemen ze ook heel graag over, maar de scouting is het daar vooralsnog niet mee eens.

Vragen van ouders 

Ouders stellen nu vooral veel vragen over welke soorten opvang er zijn, wat de tarieven zijn en een aantal ouders vroeg zich af of het personeel van Fit-Kidz niet zelf bijdroeg aan de onveilige situatie aldaar. Toch stromen de aanmeldingen wel binnen, dus het vertrouwen van ouders is er nog wel, zo stelt Van der Linden.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk