Het Deltion College in Zwolle wil dat hun studenten niet alleen gezond en veilig leren op school, maar ook op de stage- en werkplek waar ze uiteindelijk terechtkomen. In dat kader organiseerde de mbo-instelling op donderdag 21 januari een Vitaliteitsdag, een dag geheel in het teken van een gezonde leefstijl. Dat meldt Gezondeschool.nl.
Jongeren – de werknemers van de toekomst – die opgroeien in een gezonde omgeving zijn fysiek, psychisch en sociaal sterker. Ook werkgevers varen wel bij fitte medewerkers. Ze presteren beter, hebben zin in hun werk en verzuimen minder. Met diverse workshops over leefstijl, fysieke en psychische belasting krijgen studenten van het Deltion College, maar ook hun begeleiders en docenten de kans met elkaar te werken aan een gezonde leefstijl. Dit als vervolg van de kick-off met JOGG-ambassadeur Juvat Westendorp tijdens de introductieweek in het najaar van 2015.
“Wij vinden het als gezonde school erg belangrijk dat onze medewerkers en studenten fit zijn. Zodat ze niet alleen fit zijn qua lijf, maar ook fit aan het werk zijn en blijven. De opgedane kennis van vandaag is direct toepasbaar in de praktijk. Met deze dag geven we ze een springplank om daarmee een start te maken”, aldus Esther Post, leraar sport-EC en Vitaalcoach Deltion College.
Het Deltion College is een Gezonde School, actief op het gebied van vitaliteit en daarmee een goed voorbeeld voor andere scholen. Deze Vitaliteitsdag is in samenwerking met onder andere: GGD IJsselland, Kenniscentrum Sport, Hartstichting, Diabetesvereniging Nederland, CNV Jongeren, Bureau voor fysieke arbeid, Isala Klinieken, Tactus, Hart &Vaatgroep regio Overijssel, Longfonds en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
De aanpak van het Deltion is een inspirerend voorbeeld binnen het project De Gezonde Werkvloer. Dit project is een gezamenlijk initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht, de MBO Raad en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Komende jaren worden op meerdere MBO colleges workshops aangeboden, zodat studenten, praktijkbegeleiders en leerbedrijven samen actief met vitaliteit op de werkvloer aan de slag gaan.
© Nationale Onderwijsgids