De doorlopende leerlijn in het (beroeps)onderwijs is een actueel vraagstuk. Tijdens de CINOP Lentesessie op 24 maart in Amsterdam gaan betrokkenen in deze onderwijsketen hierover in gesprek. Vragen die hierbij aan bod komen zijn bijvoorbeeld: Hoe zorgen scholen voor een betere doorstroom naar het hbo? Wat belemmert efficiënte leerroutes tussen vmbo en het mbo? Kunnen we voorkomen dat studenten en leerlingen onderweg uitvallen? Welke risico's loopt de keten? Dit meldt onderwijskundig adviesbureau CINOP.
Onder het motto 'Onderwijs in goede banen, beter door de keten', gaan alle ketenpartijen in een open kringgesprek in gesprek over de werking van de keten vo-mbo-hbo en de route naar de arbeidsmarkt.
In deze sessie voor onderwijsbestuurders komen drie actuele thema's aan bod. Naast de doorstroomproblematiek ligt de vraag op tafel wat er moet gebeuren om (meer) keuzevrijheid en maatwerk te kunnen leveren voor studenten/leerlingen. Is motivatie(gebrek) het grote onderliggende probleem? Hoe lang is het 'one size fits all' nog houdbaar in het onderwijs?. Verder vragen we beleidsmakers vooruit te blikken. Is de keten vo-mbo-hbo wel toekomstproof? Wat moet er morgen veranderen? Of is 'beter geen keten' een adequatere oplossing?
Aan het gesprek zullen onder Paul Rosenmöller van de VO Raad, Jan van Zijl van de MBO Raad en een vertegenwoordiger van de Vereniging Hogescholen deelnemen. Ook politiek Den Haag is aanwezig met beleidsmakers van het ministerie van Onderwijs en Kamerleden Anne-Wil Lucas (VVD) en Tanja Jadnanansing (PvdA). Vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en de studentenorganisaties Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs zullen ook deelnemen aan het gesprek.
© Nationale Onderwijsgids
Wettelijk strafbare feiten die aan alle kanten de doofpot in geduwd worden. Ik zoek mijn leeftijdgenoten die via de ziektewet de school uit gewerkt zijn. Van uit de onderwijswereld is er niemand die ingrijpt of dit kan. Docenten zijn steeds meer vogelvrij, en ik sta volledig achter de invoering van de lerarenregistratie.
Maak een congres over de top salarissen van de school bestuurders, 25 % onbevoegde docenten en in Rotterdam 35 %, leerling krijgt 800 Euro per maand voor spijbelen. In de krant staat leraar doodgeschoten, docent neergestoken, Het kleine schoolterreur komt niet in de krant want deze krant krijgt inkomsten uit grote advertenties over de open dagen van die geweldige school van onbevoegde docenten.
Op dit soort congressen moeten ze eens de 30.000 docenten aan het woord laten die thuis zitten via de ziektewet en door gesluisd zijn naar de WAO. Leeftijd groep 50-65 jaar. De minister Jet Bussemaker moet eens lef hebben om een school zoals ROC A12 in EDE te horen over een schiet incident wat mij is overkomen aan te pakken. Doofpot cultuur geld dan in het onderwijs.
Alweer een onderwijs congres voor hoge heren en managers maar deze managers van scholen of Ministeries of Inspecties Onderwijs willen de waarheid van het onderwijs klimaat niet zien en horen. Schoolterreur, onderwijs schandalen en doofpotcultuur zitten achter deze deuren verscholen. Ik ben als docent bij ROC A12 in EDE door een leerling met een luchtdruk pistool in de klas beschoten