Drie mbo-docenten in de race voor titel 'Leraar van het jaar 2024'

De titel ‘Leraar van het jaar 2024’ wordt op 3 oktober uitgereikt. Binnen het mbo zijn er drie kandidaten die werkzaam zijn aan het ROC Nijmegen. Dat meldt MBO Today.

Mbo-studenten hebben zelf hun docenten Loes Dekkers en Eline Gerritsen voorgedragen voor de titel. Dekkers is docent bij de opleiding Marketing, Communicatie en Evenementen. Haar studenten nomineerden haar vanwege haar manier van lesgeven en omdat ze veel aandacht geeft aan de ontwikkeling van haar studenten.

Mentor voor eerstejaars 

Gerritsen is docent aan de opleiding Horeca, Brood en Banket. Zij is mentor voor eerstejaarsstudenten en heel betrokken bij de begeleiding van hen. Ook haar passie voor het vak was een belangrijke reden om haar te nomineren.

Mbo-sector 

De twee Nijmeegse docenten vertegenwoordigen samen met Sabien Jansen, docente bij Curio in Breda, de mbo-sector. Tijdens de Dag van de Leraar op donderdag 3 oktober, wordt de winnaar bekendgemaakt. In verschillende sectoren van het onderwijs (primair onderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs en dus ook het mbo) worden er leraren uitgekozen. Zij zijn een jaar lang ambassadeur van het leraarschap.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk