Yonder: de nieuwe onderwijskoepel met vijftien mbo-opleidingen

Onderwijsgroep Tilburg en ROC Tilburg zijn niet meer. De onderwijsinstellingen gaan samen verder als Yonder. De vijftien mbo- en drie vmbo-opleidingen die onder de onderwijsgroep en ROC vielen, vallen nu dus onder Yonder. Dit meldt MBO Today.

De Tilburgse instellingen werkten al jaren samen, maar nog niet onder een naam met een bijbehorende visie. Dat is onder Yonder wel anders. “Als onderwijsgroep met één naam stralen we nu eenheid uit en benadrukken we onze gezamenlijke kracht”, zegt Liz Chermin, voorzitter van het college van bestuur. Alle opleidingen vallen nu onder één merk, waardoor samenwerking makkelijker is en er meer duidelijkheid is voor studenten. Ook ondergaan de gebouwen een transformatie en komen en groene campussen.

Betekenis van het woord yonder

Het woord yonder in oud-Engels betekent ‘daarginds’. Ook in het oud-Hollands heeft het een soortgelijke betekenis met ‘ginder’ of 'ginds'. Voor veel studenten zal het woord ook niet onbekend zijn, als ze Fortnite spelen tenminste. Daar speelt het karakter DJ Yonder een rol.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky