Open Scholenweek voor het eerst georganiseerd in Zeeland

Een juf, meester of docent voor de klas is heel normaal. Sommige scholen kunnen het zich alleen niet veroorloven dat er iemand ziek wordt. Het onderwijs in de provincie Zeeland kent dat probleem. Daarom hebben ze nu voor het eerst de Open Scholenweek georganiseerd. Alle scholen, van het basisonderwijs tot aan de universiteit, zetten tijdens deze week de deuren open. Het is de bedoeling dat er nieuwe leraren worden aangetrokken. Dat meldt Omroep Zeeland.

Meer dan vijftig scholen door heel Zeeland doen mee aan de Zeeuwse Open Scholenweek. Wil je een carrière binnen het onderwijs? Of misschien juist van baan veranderen binnen het onderwijs of alleen het werk van dichtbij beleven? Van maandag 7 oktober tot en met vrijdag 11 oktober staan de schooldeuren wagenwijd open.

Lerarentekort Zeeland 

Kwartiermaker Onderwijs Daphne Harthoorn houdt zich continue bezig met het lerarentekort in Zeeland. Alle onderwijsinstellingen van de provincie hebben haar daarvoor aangenomen.

Openstaande vacatures 

Bij de mbo-scholen zijn de meeste openstaande vacatures te zien. Docenten Nederlands zijn het hardst nodig, zo stelt Harthoorn. Het voortgezet onderwijs staat op plek twee als het om het lerarentekort gaat. De middelbare scholen zoeken vooral docenten voor Duits en Natuurkunde. Nieuwe leraren voor in het basisonderwijs zijn ook van harte welkom.

Kennismaken met het onderwijs 

De Open Scholenweek is een laagdrempelige manier om kennis te maken met het onderwijs. Om te kijken of voor de klas staan wel echt bij je past. Onderwijsassistentes en pedagogisch medewerkers zijn ook broodnodig, benadrukt Harthoorn.

Van de honderden mensen die zich voor de week hebben aangemeld hoopt Harthoorn dat er een aantal voor het onderwijs gaan kiezen. “Het is namelijk een onwijs mooi beroep.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk