Gratis taal- en rekencursussen voor volwassenen bij mbo-centrum Firda

Het regionale mbo-centrum Firda is de nieuwe opleidingsorganisatie die de gratis cursussen verzorgt voor volwassenen die hun basisvaardigheden willen vergroten. Met basisvaardigheden worden lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden bedoeld. De cursussen worden gegeven op verschillende locaties in Steenwijk, Vollenhove en Oldemarkt en zijn voor iedereen gratis toegankelijk. Dat meldt de gemeente Steenwijkerland.

De cursussen om de basisvaardigheden te vergroten werden tot september gegeven door het regionale opleidingscentrum Landstede. Nu heeft Firda dat stokje overgenomen. De overeenkomst daarvoor werd ondertekend in het Torennest dat de thuisbasis is van Firda in Steenwijkerland. 

'Je kunt altijd blijven leren' 

Wethouder Trijn Jongman: "Als gemeente vinden we het belangrijk dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Je kunnen redden met lezen, schrijven en met de computer is daarvoor een belangrijke voorwaarde. Daarom willen we inwoners die daarin wat ondersteuning kunnen gebruiken graag die mogelijkheid bieden. Juist ook aan volwassenen. Want je kunt altijd blijven leren. Dat stopt niet na de middelbare school of vervolgopleiding."

Melden bij Taalpunt in de bibliotheek

Wie belangstelling heeft om aan een cursus mee te doen, kan zich melden bij het Taalpunt in de bibliotheek. Durk Bijma van Firda nodigt uit om dat vooral ook te doen: "Met deze cursussen kun je als deelnemer leren in de veilige omgeving van een groep. Zo kun je met elkaar stevige stappen vooruitzetten in de maatschappij." Cursisten die bij de ondertekening aanwezig waren, bevestigden dat zij flinke vorderingen hebben gemaakt. Hiernaast zijn de groepslessen een prettige plek voor sociale contacten en werk.  

Door: Nationale Onderwijsgids