Normal_leerlingenvervoer_speciaal_onderwijs

Net als veel andere gemeenten heeft de gemeente Hengelo bezuinigingen doorgevoerd op het leerlingenvervoer. Ouders van de Hengelose school voor speciaal onderwijs 't Iemenschoer hebben boos gereageerd. Zij vinden de nieuwe regels voor het vervoer van hun kinderen naar school te strikt. Dit meldt RTV Oost.

SO 't Iemenschoer is een speciale basisschool voor kinderen met een handicap of langdurige ziekte (cluster 3). Veel van de leerlingen zijn aangewezen op de taxibusjes die de gemeente heeft ingezet om de leerlingen van en naar school te vervoeren. Om te kunnen bezuinigen heeft de gemeente de regels voor dit leerlingenvervoer nu aangescherpt.

Kinderen die binnen een straal van vijf kilometer van de school wonen, komen niet meer in aanmerking voor het leerlingenvervoer. Zij moeten voortaan op eigen gelegenheid reizen. Ouders kunnen bij de gemeente een verzoek indienen voor herindicatie opdat hun kind alsnog in aanmerking komt. Enkele ouders hebben daar echter geen vertrouwen in. De ouders vinden dat de gemeente te weinig oog heeft voor het individuele kind. Binnenkort staat een gesprek gepland tussen de gemeente en de boze ouders.

© Nationale Onderwijsgids