Touringcar heel schooljaar ingezet voor leerlingen speciaal onderwijs Woerden

Een touringcar moet leerlingen van STIP VSO het hele jaar naar school brengen. Het leek er even op dat de situatie tijdelijk was, maar dat is dus niet het geval. Ouders zijn hier tijdens een informatiebijeenkomst donderdagavond over geïnformeerd. Dit meldt RTV Utrecht. 

Door een fout bij de aanbesteding kunnen vso-leerlingen uit Woerden niet meer met een personenbusje worden opgehaald, maar met een touringcar. Dit betekent dat zij ’s ochtends niet meer vanaf hun voordeur kunnen instappen, maar naar een bushalte moeten. Maar helaas komt de touringca niet altijd opdagen, zegt een ongeruste ouder. Hij moest zijn tienerdochter daarom zelf naar school in Utrecht brengen.

Ruzies in de bus

Volgens ouders gaat het ook in de bus niet zoals het hoort. Kinderen die vaak niet heel zelfstandig zijn, worden bij de verkeurde bushalte afgezet omdat begeleiding in de bus niet weet welk kind er waar uit moet. Het ontbreekt volgens ouders aan een warme overdracht. Soms ontstaan er ruzies tussen leerlingen in de bus, met een handgemeen tot gevolg. Ouders zijn boos en maken zich zorgen. Ook zijn ze niet te spreken over de houding van de gemeente Woerden. “Ze beloven gouden bergen, maar ik zie niet voor me dat alle kinderen iedere dag op tijd naar school gebracht gaan worden.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky