Scholenkoepels Enkhuizen bijeen voor overleg vanwege grote zedenzaak

Een 26-jarige man uit Enkhuizen zit sinds vorige week vast vanwege het maken van kinderporno met honderden minderjarige jongens. Meerdere scholen in de regio hebben in de klas het onderwerp al besproken. Dat meldt Hart van Nederland.

Scholen in de regio van Enkhuizen hebben samen met de betrokken gemeenten overleg gehad over deze zedenzaak. Scholenkoepels Trigoon, Martinuscollege, Vonk en RSG uit Enkhuizen en de gemeenten Stede Broec en Drechterland kwamen vrijdagmiddag 20 september bij elkaar.

'Zo'n overleg is heel normaal' 

Een bestuurder van het Martinuscollege geeft aan dat het gebruikelijk is om in overleg te gaan als er zoiets in de regio speelt. De scholen stuurden die dag ook een informatiebrief aan alle ouders. Daarin stond onder meer waar ouders en kinderen naartoe kunnen als ze vragen hebben. Scholenkoepel Vonk laat daarop wetend dat er nog geen vragen van ouders zijn gekomen over de kwestie.

De gemeente Enkhuizen heeft contact met de scholen in de omgeving. De overeenkomst Veilige Scholen in ingeschakeld en vandaaruit gaat iedereen met elkaar in overleg over deze zedenzaak.

Door: Nationale Onderwijsgids / femke van arendonk