Normal_rotterdam

ROTTERDAM – Gelijktijdig met de start van de voorverkoop zijn de eerste namen voor het Discovery Festival Rotterdam bekendgemaakt. Op het nachtfestival, dat op 28 september zal plaatsvinden, is er behalve muziek ook aandacht voor nieuwe wetenschap en kunst.

Het Discovery Festival wordt dit jaar voor het eerst ook in Rotterdam georganiseerd, in samenwerking met de Erasmus Universiteit Rotterdam en het Erasmus MC.

Eén festival, één nacht, drie steden: dat is het Discovery Festival in Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam. Het vooruitstrevende nachtfestival draait om de kick van het ontdekken van nieuwe dingen: nieuwe wetenschap, nieuwe kunst en nieuwe muziek.

Discovery Festival betreedt spannende wegen en smeedt unieke dwarsverbanden. Met een programmering vol experimenten, optredens en kunstwerken die bezoekers omver blazen op nieuwe ideeën brengen, of mensen op zijn minst achter hun oren laten krabben. Het is voor de eerste keer dat Discovery, dat in Amsterdam een groot succes is, in Rotterdam gehouden. Locatie is het Museumpark en het nieuwe Onderwijscentrum van het Erasmus MC.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen