Normal_recht_rechtzaak_rechter_uitspraak_hamer

LONDEN (Novum/AP) - De London Metropolitan University neemt juridische stappen om haar bevoegdheid studentenvisa te verstrekken te behouden. De Britse regering besloot onlangs deze bevoegdheid in te trekken, omdat er bij de universiteit te veel onregelmatigheden waren waargenomen. Het verblijf van meer dan tweeduizend buitenlandse studenten kwam hiermee op de tocht te staan.

De instelling verloor haar bevoegdheid omdat meer dan een kwart van de buitenlandse studenten geen toestemming had in het land te verblijven, zei minister van immigratie Damian Green vorige week. Een groot aantal van deze studenten beheerste de Engelse taal bovendien onvoldoende en kwam niet opdagen bij colleges.

De studenten die door het besluit getroffen zijn moeten zich binnen zestig dagen bij een andere universiteit inschrijven, anders kunnen ze Groot-Brittannië worden uitgezet.

Welke stappen de universiteit in Londen wil nemen is nog niet bekend. Een van de mogelijkheden is een juridisch onderzoek naar de beslissing van de regering.