Normal_academy_building

GRONINGEN – Op de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) vindt op 10 oktober de eerste U-meet plaats, een initiatief van de Nederlandse universiteiten waar wetenschap, politiek en maatschappelijke organisaties elkaar ontmoeten om gezamenlijk te zoeken naar nieuwe oplossingen voor maatschappelijke problemen.

In de eerste U-meet in Groningen is onder meer Matthijs Bierman te gast, directeur van de Triodos Bank en alumnus van het jaar van de RUG. Bierman: “We maken een grote fout als we voor de uitweg uit de economische en ecologische crisis gaan zitten wachten op de overheid, op de grote oplossing van Den Haag of Brussel. Het bedrijfsleven heeft de sleutel voor een duurzame toekomst in handen, gecombineerd met de macht van de burger als kritische consument.”

Bierman ziet krachtige initiatieven van jonge ondernemers die bezig zijn om de wereld anders in te richten. En ook grote bedrijven zoals Unilever zijn heel serieus bezig met de impact die ze op mens en milieu hebben. De weg uit de crisis loopt volgens hem via verantwoordelijke ondernemers en bewuste consumenten.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen