Normal_groente

AMSTERDAM – In september vorig jaar lanceerden twee studentes van de Universiteit van Amsterdam een geheel nieuwe cateringformule voor universiteiten, ziekenhuizen, festivals en bedrijven, zo meldt FoodHolland. Het tweetal heeft het afgelopen jaar veel aan bekendheid gewonnen en de formule staat nu op het punt om door te breken.

Charlotte van Leeuwen en Maaike de Reuver, inmiddels beide afgestudeerd, waren en zijn er nog steeds van overtuigd dat er in Nederland ruimte is voor een andere aanpak van de catering. Het tweetal heeft bovendien een sterke afkeer van de werkwijze van ‘massacateraars’ die de dienst uitmaken. Zij bedachten een cateringformule waarin een hoofdrol is weggelegd voor regionale aanbieders van specialiteiten.

Van Leeuwen heeft voor haar studie een tijd in Singapore gewoond waar kleine lokale aanbieders hun verse waren zelf aanbieden in de kantine van de universiteit. Het voedsel is dus van betere kwaliteit en er is bovendien meer keuze.

Vorig jaar deed Yes We Canteen een paar keer van zich spreken op enkele Nederlandse festivals. De reacties waren lovend. De formule staat nu op het punt van doorbreken. Van Leeuwen en De Reuver hebben laten weten dat ze in gesprek zijn geweest met verscheidene universiteiten en ziekenhuizen, maar ook met bedrijven en festivals. Op de Radboud Universiteit Nijmegen zal binnenkort, net als vorig jaar in Amsterdam, een proefweek plaatsvinden om te kijken of het in de smaak valt.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen