Logo_rug

Paul Polman, CEO van Unilever en oud-student van de RUG, ontvangt op 13 juni 2014 tijdens het 400-jarig bestaan van de RUG een maatschappelijk eredoctoraat van de Rijksuniversiteit Groningen.

Polman verdient het eredoctoraat vanwege zijn uitzonderlijke drive om ondernemerschap en duurzame ontwikkeling succesvol te combineren. Niet alleen in zijn rol als CEO van Unilever, maar ook in maatschappelijke functies, zoals zijn lidmaatschap van het UN High Level Panel on the Post-2015 Agenda, voorzitterschap van de World Business Council for Sustainable Development en als bestuurslid van de UN Global Compact, het Consumer Goods Forum en Conservation International. De visie en inzet van Polman op het gebied van duurzaamheid sluiten goed aan bij het thema van het 400-jarig bestaan van de RUG ‘For Infinity’. Precies over 100 dagen gaan de lustrumactiviteiten van start.

Rolmodel voor Groningse studenten
Paul Polman zet zich in voor duurzaam ondernemerschap en is als alumnus van onze universiteit een bezielend rolmodel voor de business leaders van de toekomst.’, zegt erepromotor prof. dr. Janka Stoker.‘We kijken met zeer veel bewondering - en ook wel met gepaste trots op onze alumnus - naar de wijze waarop Polman succesvol leidinggeeft aan een van Nederlands belangrijkste en meest invloedrijke bedrijven ter wereld. Polman inspireert niet alleen de mensen in zijn eigen organisatie, maar is vooral ook een voorbeeld voor de studenten die wij in Groningen opleiden.

De Rijksuniversiteit Groningen reikt ter gelegenheid van haar vierhonderdjarig bestaan in totaal tien eredoctoraten uit, waarvan een maatschappelijk eredoctoraat en negen wetenschappelijke eredoctoraten. De wetenschappelijke eredoctoren zijn door de faculteiten van de RUG voorgedragen vanwege hun uitzonderlijke betekenis voor het betreffende vakgebied. 
 
De eredoctoraten gaan naar: prof. José Casanova (Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschappen); prof. Ronald M. Evans (Medische Wetenschappen); prof. Andreas Faludi (Ruimtelijke Wetenschappen); prof. Sir Francis Jacobs QC KCMG (Rechtsgeleerdheid); prof. Renata Kallosh (Wiskunde en Natuurwetenschappen); prof. Christine M. Korsgaard (Wijsbegeerte); prof. Dani Rodrik (Economie en Bedrijfskunde); prof. Michael Schudson (Letteren); prof. Robert E. Slavin (Gedrags- en Maatschappijwetenschappen).