Uit onderzoek blijkt: veel net afgestudeerde studenten ervaren een gat tussen hun wetenschappelijke kennis en vaardigheden die ze op de werkvloer nodig hebben. Vooral in coronatijd zijn veel alumni zoekende. Wat kan ik een werkgever bieden? En andersom? Radboud Academy speelt in op die behoefte met het Young Professional Programme. Op 16 april is de tweede editie van start gegaan. We spreken projectleider Jorn ten Brink en ex-deelneemster Nicole Luijten.
NOG
Dit programma moet een brug vormen tussen studie en vervolgbaan
-Tijdens universitaire studies komen ‘soft skills’ amper aan bod, volgens Jorn. Denk aan omgaan met stress, je werk-privébalans bewaken en je grenzen aangeven. Tijdens het zesdaagse programma gaan alumni daar actief mee aan de slag. Ook leren ze praktische professionele vaardigheden, zoals innovatieve projectmethodes.
De eerste pilot vond in het najaar plaats. Dat was een succes, zegt Jorn. “De sfeer was veilig. Deelnemers merkten dat ze er niet alleen voor stonden. Het is heel normaal om nog zoekende te zijn.” Die ervaring had ex-deelneemster Nicole ook. Zij volgde het programma nadat ze ontslagen was bij haar eerste baan. “Ik weet nu beter wat ik van een werkgever mag verwachten. Het is oké om hulp en feedback te vragen, daar ben je een starter voor.”
Benieuwd naar het hele gesprek met Nicole en Jorn? Lees het interview hier.
Door: Nationale Onderwijsgids
Afbeelding: Radboud Aacademy