Campus Radboud Universiteit opnieuw overspoeld door pro-Palestijnse activisten

Over de universiteitscampus van de Radboud Universiteit liepen woensdagmiddag 18 september zo’n zeventig deelnemers een protestmars. Het was de eerste mars van dit studiejaar. De universiteit moet namelijk nog steeds alle banden met Israël verbreken. Dat meldt Vox.

Pro-Palestijnse activisten begonnen met de mars op het grasveld naar het Collegezalencomplex. Vervolgens liepen ze langs het Berchmanianum over de rest van de campus.

Banden verbreken met Israël

De activisten eisen van de universiteit dat deze de banden met Israël verbreekt. Het college van bestuur beloofde in juni dat er een adviescommissie zou komen. Deze commissie zou alle samenwerkingen van universiteiten met conflictgebieden onderzoeken. Voor het begin van het nieuwe academische jaar zou de commissie met een advies komen. Dat is niet gelukt.

Protestborden 

Studenten staken tijdens de mars borden omhoog met teksten als ‘A new academic year? Not in Gaza’. De Radboud Universiteit wordt ervan beschuldigd medeplichtig te zijn aan alles dat de Palestijnen wordt aangedaan.

Meerdere acties 

Op de campus in Nijmegen gingen de acties in mei van start met een tentenkamp. Vervolgens werd het Erasmusgebouw meerdere keren bezet en waren er verschillende marsen en sit-ins.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk