Studie prinses Alexia van start aan University College London

Prinses Alexia gaat beginnen aan haar studie bij University College London. Zij is inmiddels ook al gespot in de hoofdstad van Engeland. De prinses gaat de bachelor Science & Engineering for Social Change volgen. Aankomende week gaat voor Alexia het studiejaar dan echt beginnen. Dat meldt De Stentor. 

Op de foto die op het Instagram-account van het Koninklijk Huis werd gedeeld is Alexia te zien voor het gebouw van het University College. De studietijd van de prinses is privé.

Studie in Engeland 

In 2021 woonde prinses Alexia al eens in Engeland. Ze zat toen op school aan het United World College of the Atlantic in Wales. Haar Internationaal Baccalaureaat behaalde ze in 2023. Met dit papiertje openen verschillende universiteiten wereldwijd de deuren. Het onderwijsniveau ligt dan ook erg hoog. Schoolresultaten waren belangrijk tijdens de selectie, maar ook interesse in andere culturen en sociale vaardigheden.

Keuzestress 

De keuze om een studie in Londen te gaan volgen was niet makkelijk. Prinses Alexia bleek nogal wat stress te hebben tijdens de keuze voor een vervolgstudie. Ze gaf toen aan dat het aan persoonlijke redenen lag welke studie het zou gaan worden. De prinses had afgelopen jaar dan ook een tussenjaar.

Twee jaar geleden koos prinses Amalia nog voor een studie in Amsterdam. Ook woonde zij een jaar in Spaanse hoofdstad Madrid. Prinses Ariane zit momenteel op het United World College Adriatic in Italië.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk 
Beeld: Koninklijk Huis