Erasmusschutter Fouad L. moet volgens onderzoek tbs met dwang krijgen

Gedragsdeskundigen van het Pieter Baan Centrum willen dat Erasmusschutter Fouad L. verminderd toerekeningsvatbaar wordt verklaard. Dit zeiden de deskundigen in de rechtbank. Een autistische stoornis zou er bij L. voor gezorgd hebben dat hij vorig jaar op 28 september zwaar door het lint ging. Dat meldt de NOS.

De officier van justitie maakte dit maandag 30 september bekend tijdens de vierde voorbereidende zitting in de rechtbank van Rotterdam. Het Openbaar Ministerie zal het rapport van de deskundigen meenemen naar de inhoudelijke behandeling van de zaak die volgend jaar begint.

Tbs met dwangverpleging 

De deskundigen adviseren de rechtbank wel om L. om tbs met dwangverpleging op te leggen. Dit gezien de ernst van zijn autistische stoornis en om wat hij allemaal heeft gedaan.

Docent Jurgen Damen 

Fouad L. wordt ervan verdacht dat hij zijn buurvrouw en haar dochter heeft doodgeschoten. Daarna vertrok hij naar het Erasmus MC waar hij docent Jurgen Damen doodschoot.

Afgelopen zaterdag was het exact een jaar geleden dat de schietpartij plaatsvond. Het Erasmus MC liet op het gebouw een hartje zien met daarin twee handen die elkaar vasthouden.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk