Forumgebouw Wageningen Universiteit voorlopig gesloten vanwege brandlucht

Het Forumgebouw van de Wageningen Universiteit blijft voorlopig gesloten nadat er donderdagavond 24 oktober een brand uitbrak. Het onderwijsgebouw werd toen snel ontruimd. Studenten en docenten zijn vrijdagochtend 25 oktober verrast als het gebouw gesloten blijkt te zijn. Dat meldt De Gelderlander.

De schade aan en in het pand valt mee. Er is vooral veel rookschade en in het gebouw is de brandlucht nog goed te ruiken. Het gebouw blijft vanwege die geur voorlopig gesloten, maar ook omdat men moet checken of de sprinklerinstallaties allemaal wel werken.

Andere locaties voor lessen en examens 

Studenten en docenten zijn daarover gemaild en voor lessen en examens worden er andere locaties gezocht, aldus een woordvoerder. Het gebouw blijft voorlopig even gesloten.

Maar de mail is niet door iedereen op tijd gelezen. Studenten, docenten en andere medewerkers staan op vrijdagmorgen bij de enige deur van het gebouw dat een klein beetje openstaat.

Een van de mensen meldt hij aanwezig moet zijn bij een examen. Het examen blijkt verplaatst naar een gebouw dat niet op de campus te vinden is. “Hopelijk weten de studenten wel dat het examen is verplaatst.”

Spullen ophalen 

Er zijn een aantal studenten die hun spullen willen halen die ze tijdens de ontruiming moesten achterlaten. Medewerkers halen hun laptops op om op een andere plek op de campus verder te werken. WUR-personeel begeleidt iedereen zo goed mogelijk tijdens het ophalen van de spullen. Een van de medewerkers zegt dat het binnen niet gevaarlijk is, maar dat ze vanwege de brandlucht dicht zijn.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk