Drachtster Lyceum speelt muzikale voorstelling 'Alice voor Altijd'

Op zaterdag 20 en zondag 21 januari 2024 wordt de muzikale voorstelling 'Alice voor Altijd’ opgevoerd. Een eigentijdse bewerking van de bekende musical ‘Alice in Wonderland'. Speciaal voor deze gelegenheid wordt de sporthal van Revalidatie Fryslân te Beetsterzwaag omgetoverd in een theater. Dat meldt Cultbee.

De musical is een samenwerking tussen het Fries Symfonie Orkest (FSO) en het Drachtster Lyceum. Het Fries Symfonie Orkest bestaat uit ongeveer 40 amateurmusici en repeteert elke week in de Buorskip in Beetsterzwaag. 

Orkest 

De muziek in ’Alice voor Altijd’ bestaat uit een mengeling van pop, musical en klassiek. Een aantal leerlingen van het Drachtster Lyceum speelt of zingt mee met het orkest. Het acteerwerk, de grime en het decor worden verzorgd door leerlingen o.l.v. docenten van het Drachtster Lyceum.  De regie is in handen van Beatrijs Brouwer. Zij heeft al enige jaren de jaarlijkse musical op het Drachtster Lyceum geregisseerd. Willem van de Vis heeft het script geschreven. Mechteld van der Loo heeft de dansen voor haar rekening genomen, hierbij geholpen door leerling Feline Wijngaard. Het orkest wordt geleid door Gerhart Drijvers.

Wie ben ik? 

Met veel enthousiasme en humor wordt  Alice uit ‘Alice voor altijd’, geïnspireerd op de hoofdpersoon uit ‘Alice in Wonderland’, in een eigentijds jasje gegoten en opgevoerd. De vraag ‘wie ben ik’ zal voor veel mensen en met name jongeren herkenbaar zijn. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk 
Beeld: Henrike Wijtsma