Scholier opgepakt vanwege vuurwapen in schoolkluisje

Een scholier uit Capelle aan den IJssel is opgepakt door de politie omdat hij in zijn schoolkluisje een vuurwapen had liggen. Tijdens een kluisjescontrole kwam de politie achter het wapen. Dat meldt RTL Nieuws.

Hoe de vijftienjarige jongen aan het wapen kwam en waarom deze in zijn kluisje op school lag, wordt nog onderzocht door de politie. De scholier is donderdagochtend 12 oktober aangehouden. Op welke school in Capelle aan den IJssel de jongen zit, is onbekend.

Kluisjes doorzoeken

Scholen laten hun kluisjes al jaren doorzoeken door de politie. Scholen en wijkagenten werken daarvoor samen. De reden is voornamelijk om de school veilig te houden, maar soms komt er een extra controle omdat er een aanleiding voor is. Sommige scholen hebben een overeenkomst met de gemeente en de politie om de school veilige te houden. Dat wordt het ‘convenant veilige school’ genoemd.

Veilige omgeving 

Scholen controleren ook zelf kluisjes voor een veilige omgeving. Daar is niet altijd de politie bij betrokken. Zo zijn er op het Altra College in Hoofddorp al verschillende rare dingen in kluisjes gevonden.

Door: Natitonale Onderwijsgids / Femke van Arendonk