Middelbare school rouwt om doodgereden leerling van veertien

Een leerling van het Lentiz Dalton College in Naaldwijk is donderdag 17 oktober om het leven gekomen bijeen aanrijding met een vrachtwagen in Maassluis. De 14-jarige jongen was op weg naar school toen hij werd aangereden. Een woordvoerder van de middelbare school geeft aan dat alle leerlingen en docenten erg verdrietig zijn. Dat meldt Omroep West.

Donderdagochtend rond 8.00 uur verliet een vrachtwagen de rotonde op de Doctor Jan Schoutenlaan. De scholier is onder de vrachtwagen terechtgekomen en overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Gedenkplek 

De woordvoerder van het Lentiz Dalton College geeft aan dat dit voor de ouders het allerergste is. Iedereen op school gaat naar de gedenkplek die speciaal voor de jongen is ingericht. De school had voor de leerlingen het programma aangepast.

Vrachtwagenchauffeur was mogelijk onder invloed 

Een 23-jarige man uit Enschede die de vrachtwagen bestuurde is aangehouden op verdenking van het veroorzaken van een dodelijk ongeval. Volgens de politie was de chauffeur mogelijk onder invloed terwijl hij achter het stuur zat. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk