In februari vroeg de Tweede Kamer minister Slob om Samen naar School-klassen te erkennen als onderwijsinstelling, maar dit is nog steeds niet gebeurd. Daardoor kost het ouders erg veel moeite om goed onderwijs te regelen voor hun kinderen. Dit meldt Hart van Nederland.
Een Samen naar School-klas is een klas waarin kinderen met een beperking onderwijs en intensieve begeleiding krijgen. Dit houdt in dat ze op een aantal momenten in de week aansluiten bij reguliere schoolklassen, en daardoor met leeftijdsgenoten in een groep zitten en niet zonder onderwijs thuis komen te zitten. Het regelen van een Samen naar School-klas kost echter veel tijd, moeite en bureaucratie, en daarom vroeg de Tweede Kamer minister Slob om een erkenning als onderwijsinstelling. Als erkende onderwijsinstelling zouden Samen naar School-klassen ook aanspraak kunnen maken op onderwijsgeld.
Deze erkenning is er echter nog steeds niet. “Ik snap niet waarom het maar niet lukt”, zegt mede-bedenker van de klassen Esther de Bruijn. “Sommige ouders komen hierdoor in de problemen. Wij blijven doorgaan, omdat deze kinderen ons nodig hebben. Maar met onderwijsgeld zou dat veel makkelijker zijn.” GroenLinks heeft het ministerie gevraagd haast te maken, maar minister Slob heeft aangegeven dat hij niet zomaar alle wensen kan vervullen, hoewel hij het initiatief waardeert.
Door: Nationale Onderwijsgids