Tijdens schoolreisje 18-jarige jongen gered uit zwemplas BillyBird Park

Een 18-jarige is maandagochtend 24 juni uit een waterplas bij BillyBird Park Hemelrijk gered. De jongen zit op een school voor speciaal onderwijs in Roermond. Tijdens een schoolreisje bij het recreatiepark gebeurde het ongeluk in de zwemplas. Dat meldt Omroep Brabant.

Met een aantal andere leerlingen en een begeleider zwom de jongen naar een duikeiland in het midden van de zwemplas. Halverwege verdween de jongen onder water. De begeleider ondernam direct actie en haalde de jongen boven water. De strandwacht was ondertussen ook al opgeroepen en kwam met een boot de jongen ophalen.

Geen reanimatie, wel Heimlich 

In de boot heeft een medewerker de Heimlich greep toegepast. Zo kon het water uit de longen van de jongen geperst worden. Parkeigenaar Ton Derks benadrukt dat de jongen niet is gereanimeerd.

Ziekenhuis 

Derks geeft aan dat het park gebruik maakt van een bemande toezichtpost. “Je bent er altijd mee bezig dat er iets heftigs kan gebeuren. Maar het blijft toch schrikken.”  De jongen is naar het ziekenhuis in Uden gebracht. Zijn klasgenoten zijn wel in het recreatiepark gebleven.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk