School speciaal onderwijs Haren moet zes groepen verplaatsen vanwege brand

Zes klassen van de Prins Johan Friso Mytylschool uit Haren keren voorlopig niet terug naar hun eigen lokaal. De aangestoken brand van afgelopen woensdag 21 augustus heeft zoveel schade veroorzaakt dat de lessen voorlopig geen doorgang vinden. Dat meldt RTV Noord.

Sjors van Broekhuizen, communicatieadviseur van Openbaar Onderwijs Groningen, laat dit aan RTV Noord weten. Het is nog niet duidelijk waar de leerlingen nu naar school gaan.

Brand 

Woensdagavond 21 augustus brak er rond 23.00 uur brand uit in het schoolgebouw. De brandweer moest vervolgens een gedeelte van het gebouw slopen. Alleen op die manier konden ze zien of de brand onder controle was.

Alternatieve locatie 

Zes klassen zitten nu zonder klaslokaal. Het gaat om vier groepen uit de onderbouw en twee zeer moeilijk lerend-groepen. Een alternatieve locatie moet daarom ook aan meer eisen voldoen dan bij het regulier onderwijs. “Dat maakt het lastig om een goede locatie te vinden”, aldus Van Broekhuizen.

Op dit moment bekijkt de school meerdere locaties die in aanmerking komen. Welke locaties dat zijn wil Van Broekhuizen niet zeggen, maar ze zitten wel in Haren.

Geen les in eigen klaslokaal 

De leerlingen van de zes groepen krijgen voorlopig geen les in hun eigen klaslokaal. Leerlingen van de andere zestien groepen kunnen wel gewoon terecht op de Prins Johan Friso Mytylschool.

Door: Nationale Onderwijsgids ./ Femke van Arendonk