Leerlingenvervoer Woerden in de problemen, naar school in een touringcar

Het leerlingenvervoer in Utrecht is nog niet probleemvrij. Kinderen uit Woerden worden door een fout van de gemeente niet meer ’s ochtends thuis opgehaald, maar ze moeten naar de bushalte toe. Een touringcar brengt ze vervolgens naar hun school in Utrecht. Dat meldt RTV Utrecht.

Het schooljaar startte voor de meeste kinderen niet met een negen-persoons busje, maar met een grote touringcar. Pouw Vervoer, die de touringcars laat rijden, is niet eens de vaste vervoerder. Zij zijn tijdelijk ingehuurd tot het moment dat er een oplossing is gevonden.

Problemen met het leerlingenvervoer 

Vader Arco staat met zijn 14-jarige dochter Ayla elke ochtend rond 7.30 uur bij de bushalte. Een week voordat de scholen weer van start gingen, kreeg Arco een brief vanuit de gemeente. Daarin stond dat er problemen met het leerlingenvervoer waren, maar dat een touringcar de voorlopige oplossing was. Arco wist voor die brief niet eens dat er problemen binnen het leerlingenvervoer waren.

Langere route 

De touringcar rijdt vanaf volgende week ook nog een langere route naar school. Dat wisten de ouders ook niet van de gemeente. De buschauffeur reed per onderlijk de nieuwe route al een keer omdat hij de verkeerde datum had ontvangen.

Arco is bang dat de problemen nog dit hele schooljaar aanhouden. De gemeente zegt dat de problemen per 1 januari 2025 opgelost zijn.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk