Normal_universiteit_wageningen

WAGENINGEN – De Wageningen University heeft de masterstudie Food Safety (voedselveiligheid) uitgebreid met de nieuwe specialisatie Food Safety Law. De universiteit hoopt met deze unieke, interdisciplinaire variant, de eerste in Europa, bachelor-studenten uit de natuurwetenschappen en rechtenstudenten van andere universiteiten en hogescholen aan te trekken.

Studenten met een bachelorsdiploma in voedingswetenschappen (BSc), een bachelor rechten (LLB) of business administration (BBA) kunnen vanaf september de nieuwe masterspecialisering Food Safety Law gaan volgen. De nieuwe specialisatie in de masterstudie Food Safety aan Wageningen University, onderdeel van Wageningen UR, is zowel bedoeld voor Wageningse studenten met een natuurwetenschappelijke achtergrond als voor rechtenstudenten aan andere universiteiten en HBO-opleidingen die zich willen specialiseren in het levensmiddelenrecht.

De nieuwe masterspecialisatie Food Safety Law maakt deel uit van de MSc Food Safety die naast de nieuwe specialisatie studenten ook de mogelijkheid biedt zich te specialiseren in toegepaste voedselveiligheid met de specialisatie  Applied Food Safety.

Voor instromende studenten met een juridische achtergrond zijn er de extra basiscursussen Voedseltechnologie en Voedselrisico’s; voor natuurwetenschappelijke cursisten is er de extra cursus Economie van voedselveiligheid en andere bijspijkercursussen die zo zijn opgezet dat ze zonder verdere technische of economische achtergrond gevolgd kunnen worden. Tot de kerncursussen behoren: Internationaal en Amerikaans levensmiddelenrecht, voedselveiligheidsrecht, management van voedselkwaliteit en Intellectueel eigendomsrecht.

Aan het einde van de opleiding krijgen afgestudeerden een MSc-titel.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen