Studenten en medewerkers Erasmus Universiteit ervaren minder stress met app

Aan de start van het academische jaar lanceert de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) de nieuwe app ROOM, een innovatief platform waarmee studenten op een laagdrempelige manier kunnen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en mentale gezondheid. Minder stress en meer plezier bij het studeren is het doel van de speelse app die studenten en medewerkers van de EUR vanaf maandag 2 september gratis kunnen downloaden. Dat meldt de EUR.

“In een tijd waarin studenten door prestatiebeurs en langstudeerboete worden opgejaagd is een beetje hulp op mentaal vlak geen overbodig luxe. Uit de eerste testen blijkt dat gebruikers van de app al na 3 weken minder stress en makkelijker omgang met emoties ervaren.”, aldus Mayra Kapteijn, implementatiemanager van ROOM.

Persoonlijke doelen voor het komende studiejaar 

Bij de start van het nieuwe academisch jaar promoten Paul de Leeuw, Diederik Gommers en een aantal olympische spelers de nieuwe app met antwoord op de vraag: Wat is jouw intentie voor dit jaar? Met deze vraag nodigt EUR haar studenten uit om stil te staan bij hun persoonlijke doelen voor het komende jaar. Via @ROOMtogrow worden de intenties van bekende en minder bekende  Nederlanders gedeeld. Ook studenten worden uitgenodigd mee te doen aan het gesprek, bij een installatie van lavalampen die rondreist over de universiteit. De lavalamp speelt een centrale rol in de speelse app. 

Korte gepersonaliseerde oefeningen 

De ROOM app helpt studenten en docenten deze intenties om te zetten in actie door middel van korte, gepersonaliseerde oefeningen, gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde technieken uit de positieve psychologie. Het platform biedt ondersteuning bij uitdagingen zoals stressmanagement, perfectionisme, en het integreren van persoonlijke waarden in het dagelijks leven.

Door: Nationale Onderwijsgids