Huisvestingsdeal voor studenten en arbeidsmigranten in Dronten nog niet rond

Dertien studentenhuizen in de gemeente Dronten weg en in ruil daarvoor huizen voor arbeidsmigranten plaatsen. Dronten sloot in 2023 een afspraak hierover met huizeneigenaar De Regt. Inmiddels is het niet duidelijk of de afspraak volgens de regels is gemaakt. Dat meldt Omroep Flevoland.

Studenten zouden voor flink veel overlast zorgen in Dronten-Noord. Meerdere eigenaren van studentenwoningen gingen het gesprek al aan met de gemeente voor een mogelijke oplossing. Een aantal studentenwoningen wordt opgedoekt, want op die manier zou de overlast binnen de perken worden gehouden en de spreiding van studentenhuizen verbetert daarmee.

De Regt

De meeste studentenwoningen zijn van huizeneigenaar De Regt. Als hij het aantal studentenhuizen dat hij in bezit heeft zou verminderen was het overlastprobleem al opgelost.

Huisvesting arbeidsmigranten 

In ruil voor de vermindering van zijn studentenhuizen, zou De Regt graag voor huisvesting voor arbeidsmigranten willen zorgen. Er is nu namelijk niet genoeg plek voor die doelgroep in de gemeente Dronten.

Studentenwoningen

Een handtekening is al onder de overeenkomst gezet, maar de gemeente heeft nog geen kavels uitgegeven. En ook De Regt heeft nog geen studentenwoningen opgezegd. Daarom gelden volgens de gemeente nu de data uit de overeenkomst niet meer. Er is namelijk een flinke vertraging over de locaties ontstaan. De eerste studentenhuizen had De Regt in augustus van de hand moeten doen. Vanwege het uitstel mogen de studenten voorlopig nog in hun woningen blijven wonen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk