Uit onderzoek onder 10.114 scholieren blijkt dat bijna 50 procent van de scholieren het hardste leert voor zijn proefwerk wiskunde. 38 procent van de leerlingen ervaart daarnaast de meeste stress voor het vak wiskunde. Wiskunde is dus nog altijd een heet hangijzer, een zorgelijke constatering vindt StudySteps, gezien het tekort aan wiskundeleraren. Dit meldt persoonlijke online wiskundetrainer StudySteps.
NOG
Bijna helft scholieren vindt vak wiskunde moeilijkst en meest stressvol
-Eind juni vinden de proefwerkweken in het voortgezet onderwijs plaats. In opdracht van StudySteps is onderzoek uitgevoerd naar proefwerkstress onder 10.114 scholieren. Via een poll op Scholieren.com en Sevendays.nl is gebleken dat 47 procent van de scholieren voor het vak wiskunde het hardste leert om toch een voldoende te halen. Uit additioneel onderzoek onder Scholieren.com, Sevendays.nl en goSupermodel blijkt dat maar liefst 38 procent van de scholieren de meeste stress ervaart voor het vak wiskunde. 23 procent van de respondenten schiet vooral in de stress voor taalvakken en 18 procent ervaart de meeste stress voor het vak geschiedenis.
De resultaten tonen aan dat wiskunde voor scholieren nog altijd een heet hangijzer is. Met een tekort aan wiskundeleraren is dit een zorgelijke constatering, aldus StudySteps.
StudySteps biedt middelbare scholieren uit de onderbouw havo- en vwo-klassen op verschillende manieren hulp bij het verbeteren van hun wiskunde prestaties. Noors onderzoek heeft uitgewezen dat wiskunde leren een kwestie van oefenen is en Amerikaanse wetenschappers benadrukten recentelijk dat wiskundeangst voor een groot deel door de omgeving wordt veroorzaakt. StudySteps helpt scholieren om om te gaan met hun wiskundeangst zodat hun onzekerheid de wiskundeprestaties niet in de weg staat. Ook kunnen leerlingen online wiskunde oefenen en krijgen zij ondersteuning van een coach waardoor hun vertrouwen groeit. Op 15 juni en 22 juni organiseert het platform een wiskunde facebookspreekuur tussen 19.00 en 20.00 uur. Voor meer informatie klik hier.
© Nationale Onderwijsgids