Normal_microfoon343

Per 23 januari start het Conservatorium Maastricht een Jazz School binnen het Junior Conservatorium voor jongeren vanaf 14 jaar. De jongeren kunnen daar elke zaterdag lessen volgen bij docenten die ervaren zijn in het coachen van jonge studenten. Ook jongeren die zich willen voorbereiden op een toelating voor de vakopleiding zijn welkom. Dat meldt Conservatorium Maastricht.

De jongeren krijgen op de Jazz School onder meer les in 'Band', 'Plug and Play', 'the Origin of Jazz' en 'Voice training'. Deze lessen zijn onderdeel van het op maatwerk gebaseerde lessenpakket dat wordt aangeboden, naast de individuele ontwikkeling van elke student afzonderlijk. Zo worden er naast de lessen per semester vier individuele instrumentlessen extra aangeboden binnen het lespakket.

De Jazz School wordt in 2016 georganiseerd op 12 zaterdagen tussen 23 januari en 23 april. De school is bedoeld voor middelbare scholieren vanaf 14 jaar die jazz willen leren spelen en studenten die toelating willen doen aan de vakopleiding. In het traject wordt zoveel mogelijk de samenwerking gezocht met muziekschool- en privédocenten, en het voortgezet onderwijs. De kosten van het lespakket van 12 lessen en 4 individuele extra lessen zijn 375 euro. Voor koperblazers zijn enkele beurzen beschikbaar. De Jazz School wordt financieel ondersteund door Zuyd Hogeschool in het kader van talentontwikkeling. Meer informatie over de Jazz School is te vinden op de website van het Conservatorium Maastricht.

© Nationale Onderwijsgids