Schoolmeubelfabriek IJsselstein heeft het druk tijdens zomervakantie

De scholen zijn voorlopig even gesloten en scholieren genieten van hun zomervakantie. Een schoolmeubelfabriek uit IJsselstein heeft het in de zomervakantie juist erg druk. Nu de scholen gesloten zijn, is het tijd voor nieuwe schoolmeubels. Dat meldt RTV Utrecht.

Scholen en kinderdagverblijven bestellen de meubels, voornamelijk tafels en stoelen, bij schoolmeubelfabrikant Schilte. Bijna elke school in Nederland heeft wel een meubel van deze fabriek in het schoolgebouw staan.

Nieuwe inrichting tijdens zomervakantie 

Tijdens de zomervakantie kiezen scholen vaak voor een geheel nieuwe inrichting. “De vloer wordt in de was gezet en aan het einde van de zomervakantie mogen wij de nieuwe meubels brengen”, lacht eigenaar-directeur Bart Pompe.

Snuffelstage

Samen met zijn broer Edwin runt Pompe de fabriek. Schilte is met zijn 165 jaar een van de oudste familiebedrijven in IJsselstein. Na een snuffelstage bij het bedrijf ging Pompe toch zijn vader achterna.

Er is in die 165 jaar veel veranderd. In de fabriek staat nu een robot die zuignappen hout oppakt en daarna bewerkt. Al blijven mensen ook altijd nodig binnen het bedrijf, stelt Pompe.

Goedgekeurde stoelen 

Een medewerker schroeft een ondersteuning aan een stoeltje. De kinderen van de familie Pompe testen eerst zelf de stoelen. Zijn ze goedgekeurd? Dan staat niets de start van het nieuwe schooljaar meer in de weg.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk