Vogelkooi als cursuslokaal voor middelbare scholieren bij vogelopvang Erica

Klaslokalen zijn vaak niet te vinden bij een vogelopvang. Maar bij World of Birds in Erica is dat wel het geval. De vogelkooi is een echte lesruimte geworden voor middelbare scholieren en hobbyisten. Dat meldt RTV Drenthe.

“Onze cursussen gaan we hier geven, vanuit de vogelkooi”, aldus Michel van der Plas van World of Birds. Daarbij moet men denken aan de opleiding Vakbekwaam Vogels Houden. Dat is verplicht voor iedere vogelliefhebber die vogels wil houden. “Tegenwoordig is een officieel diploma daarvoor verplicht.”

Vak vogelverzorging 

Het Zone College uit Zwolle, het Aeres College uit Dronten en het Terra College maken gebruik van de vogelopvang. Leerlingen die het vak vogelverzorging hebben uitgekozen kunnen ook terecht in Erica.

Cursisten leren alles over soorten, voeding en hoe omgaan met de vogels. De opleiding geeft voornamelijk informatie over de bekendste vogelsoorten in Nederland die je binnen kan houden.

Lessen vroeger vanuit de kantine 

Vanuit de kantine van de vogelopvang werden voorheen de lessen gegeven. Voordat we begonnen met de theorie ging eerst de hele kantine op de schop, aldus Van der Plas. “De leerlingen en de cursisten hoeven nu niet meer de hele vogelopvang door voor hun lessen.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk