Docentenkamer nog onbruikbaar, maar leerlingen Gomarus zijn weer welkom

De helft van de leerlingen van het Gomarus College in Gorinchem kan dinsdag 3 september weer naar school. Brugklassers die meedoen aan het introductieprogramma en leerlingen uit de derde en de vierde gaan als eerst weer beginnen, zegt algemeen directeur en bestuurder Chris Flikweert. Dat meldt het AD.

Op zondagmiddag 25 augustus brak er bij het Gomarus College brand uit in de technische ruimte. Ook al was de brand relatief klein, de schade bleek later toch groter dan gedacht. 1200 leerlingen konden tijdens de start van het nieuwe schooljaar geen onderwijs volgen.

Tijdelijk trappenhuis 

Aan de voorkant van de school wordt er op vrijdag 30 augustus een tijdelijk trappenhuis inclusief bouwlift geplaatst. Zo kunnen de technische mensen op het dak komen zonder dat ze door de school moeten lopen met allerlei bouwmaterialen. Dat wordt namelijk te druk als ook de leerlingen er rondlopen.

Lessen gaan weer beginnen 

De lessen starten dinsdag 3 september weer. “De leerlingen die aan de start van dit schooljaar een introductieprogramma hebben gaan als eersten weer naar school”, legt Flikweert uit. De andere leerlingen gaan op woensdag 4 september weer naar school. Lesmaterialen hebben de brand overleefd en zijn ook alweer schoongemaakt, stelt Flikweert.

Docentenkamer verwoest 

Docenten die lesgeven aan het Gomarus kunnen voorlopig nog niet in de personeelskamer. Daar was zoveel brandschade ontstaan dat de kamer helemaal moet worden leeggehaald. Vervolgens krijgt deze een hele nieuwe inrichting. In de school komt er volgens Flikweert wel een tijdelijke personeelskamer.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk