Leerlingen mytylschool Haren mogen lokalen Maartenscollege gebruiken

Mytylschool Prins Johan Friso zocht voor zes klassen een nieuw onderdak na de brand van 21 augustus. Een van deze groepen kan nu toch in een lokaal terecht op de school zelf. Het Maartenscollege biedt onderdak aan de andere vijf groepen. Dat meldt RTV Noord.

Omdat het om leerlingen gaat in het speciaal onderwijs moest de locatie wel aan een aantal eisen voldoen. Voor rolstoelers moest het gebouw goed toegankelijk zijn, taxibusjes moesten er makkelijk kunnen komen en er moest een ruimte zijn voor het verschonen van leerlingen. Leerlingen kunnen ook nog steeds verder met therapie, want de locatie ligt vlakbij Beatrixoord.

Eigen gang 

De eigen lokalen van de leerlingen zijn door de brand verwoest. Het Maartenscollege geeft de leerlingen een gehele eigen gang, zodat alle groepen bij elkaar blijven.

Schooljaar begint op maandag 9 september 

Het schooljaar begint op maandag 2 september weer. De lokalen zijn alleen voorlopig nog niet klaar om daadwerkelijk lessen in te geven. De leerlingen beginnen hopelijk allemaal weer op maandag 9 september, zo zegt een woordvoerder van de school. Eerst moeten de lokalen nog helemaal aangepast worden.

Beide scholen weten nog niet hoe lang dit gaat duren. De leerlingen van de Prins Johan Frisoschool gaan weer die kant op als de lokalen gereed zijn. Tot die tijd volgen de leerlingen op de tijdelijke locatie hun lessen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk