De week van 18 tot en met 22 mei staat in het teken van de toekomst van het onderwijs. Tijdens het Onderwijsfestival2032 maken honderden onderwijsprofessionals een tijdreis naar 2032 en proberen zich een beeld te vormen van hoe onze maatschappij er dan uitziet, en welke impact dat zal hebben op het onderwijs.
De eerste sprekers op het festival zijn bekend: de opening keynote wordt verzorgd door Neelie Kroes (StartUpDelta). Verder spreekt Tineke Netelenbos (ECP) over digivaardig en digiveilig, Thieu Besselink (The Learning Lab) vertelt over de Knowmad Society en laat Hans Böhm zien wat schaken op school kan betekenen voor het onderwijs van de toekomst. Ook verzorgt Stichting CodeUur een sessie over code in de klas. Binnenkort worden er meer sprekers bekend gemaakt. De brochure met het onder andere het programma is hier te bekijken.
Tijdens het Onderwijsfestival2032 is er een speciaal programma voor directeuren en bestuurders. Er zijn twee groepen van maximaal dertig deelnemers, één voor primair onderwijs (PO) en één voor voortgezet (VO) en mbo. Deelnemers krijgen de gelegenheid om zich twee dagen te verdiepen en in intensieve samenwerking met collega bestuurders en directeuren een blik in de toekomst te werpen tijdens besloten sessies en een inspirerend netwerkdiner.
Tijdens de Nationale Ouderavonden en het Onderwijsfestival worden de belangrijkste ideeën en aanbevelingen verzameld door middel van videoboodschappen. Deze worden verzameld in een speciale uitgave van digitaal onderwijsmagazine Like to Share. Aan het eind van het festival wordt het magazine aangeboden aan staatssecretaris Dekker van onderwijs.
De Nationale Ouderavond #onderwijs2032 is een avond die volgens eenzelfde programma op tal van plaatsen in heel Nederland wordt gehouden op 18, 19 en 20 mei. Tijdens de Ouderavond gaan ouders, tien leerlingen (PO: groep 7 en 8, VO: alle leerlingen) en de school samen onder leiding van een professionele begeleider in gesprek over de toekomst van het onderwijs.
Het Festival begint bij u voor de deur. Er rijden bussen via vaste routes naar het filmmuseum EYE in Amsterdam. Tijdens de busreis kunt u alvast netwerken en heeft u een groepsdiscussie over de toekomst van het onderwijs, onder begeleiding van een expert op het gebied van onderwijsinnovatie.
© Nationale Onderwijsgids