Normal_2828d9f4-ff08-4e49-9956-eddbec0e94cf

De week van 18 tot en met 22 mei staat in het teken van de toekomst van het onderwijs. Tijdens het Onderwijsfestival maken honderden onderwijsprofessionals een tijdreis naar 2032 en proberen zich een beeld te vormen van hoe onze maatschappij er dan uitziet, en welke impact dat zal hebben op het onderwijs. De brochure voor het festival is hier te bekijken.

De eerste sprekers op het festival zijn bekend: de opening keynote wordt verzorgd door Neelie Kroes (StartUpDelta). Verder spreekt onder andere Marcel van Galen (QIY) over de impact van big data, Willem Brandenburg (Universiteit Wageningen) vertelt over wat we eten in 2032 en u kunt sessies verwachten van Nieuws in de klas, The Learning Lab en SLO. Ten slotte zal tijdens het Onderwijsfestival de lancering plaatsvinden van CodePact. Binnenkort worden er meer sprekers bekend gemaakt.

Tijdens het Onderwijsfestival is er een speciaal programma voor directeuren en bestuurders. Er zijn twee groepen van maximaal 30 deelnemers, een groep voor primair onderwijs en een groep voor voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs. Deelnemers krijgen de gelegenheid om zicht twee dagen te verdiepen en in intensieve samenwerking met collega bestuurders en directeuren een blik in de toekomst te werpen tijdens besloten sessies en een inspirerend netwerkdiner.

Tijdens de Nationale Ouderavonden en het Onderwijsfestival worden de belangrijkste ideeën en aanbevelingen verzameld door middel van videoboodschappen. Deze worden verzameld in een speciale uitgave van digitaal onderwijsmagazine Like to Share, en aan het eind van het festival wordt het magazine aangeboden aan staatssecretaris Dekker van Onderwijs. De Nationale Onderwijsgids ondersteunt het Onderwijsfestival2032 als mediapartner.

© Nationale Onderwijsgids