Normal_p1120586

De Commissaris van de Koning mevrouw Bijleveld- Schouten en wethouder van Zwanenburg hebben samen met leerlingen de eerste Smart Education Hub van Overijssel geopend. Dit gebeurde bij basisschool de Welp in Markelo. Het Smart Education Hub-programma is een initiatief van maatschappelijk verantwoord ondernemen dat door Samsung kosteloos aan schoolbesturen wordt aangeboden om onderwijsvernieuwing te stimuleren. Het programma bestaat uit een innovatietraining voor leraren, de inrichting van Smart Classrooms en een online platform om informatie te delen. Alle schoolbesturen uit de gemeente Hof van Twente trekken hierin samen op.

De leraren, directeuren en bestuurders nemen dit schooljaar deel aan een innovatietraining ‘Smart Teachers’. Hiermee doen zij de vereiste kennis en vaardigheden op om lessen toekomstproof te maken. “Het is bijzonder om met alle schoolbesturen uit Hof van Twente onderwijsvernieuwing op te pakken. Zo kunnen we gezamenlijk een bijdrage leveren aan de vooruitgang voor deze regio op gebied van moderne onderwijstechnologieën,” aldus Robert Geerdink, directeur Openbaar Primair Onderwijs (OPO).

Naast de essentiële innovatietraining zijn er bij de basisscholen De Welp in Markelo, Openbare Daltonschool ’t Gijmink in Goor en RKBS Twickelo in Delden Smart Classrooms ingericht met de nieuwste technologieën en digitale leermiddelen. Dit zijn een soort van ‘live labs’ waarin leerlingen en docenten kunnen experimenteren, leren en innoveren.

Wethouder Pieter van Zwanenburg is blij met het initiatief: “Leerlingen én leerkrachten krijgen hiermee de vereiste kennis en vaardigheden die nodig zijn om zich beter te kunnen voorbereiden op de toekomst.”

Naast de Hub bij Hof van Twente, zijn er vier andere Smart Education Hubs in Nederland. Iedere Smart Education Hub is opgebouwd uit drie onderdelen: Smart Classroom, Smart Teachers en Smart Sharing. Dit laatste is een online platform waarmee collega’s binnen en tussen Hubs ervaringen en best practices met elkaar kunnen delen.

© Nationale Onderwijsgids