Basisschoolleerlingen ook tijdens zomervakantie getroffen door mazelen

Ondanks de schoolvakantie blijft het aantal meldingen van mazelen bij kinderen in de regio Den Haag stijgen. Op dit moment zijn er 47 gevallen bekend. Aan het begin van de schoolvakantie waren er nog 33 zieke kinderen. De GGD denkt dat er nog veel meer kinderen met mazelen rondlopen. Deze hebben zich alleen niet gemeld. Dat meldt het AD.

Juist doordat de zomervakantie van start ging, hoopt de GGD erop dat de mazelenuitbraak stabiel zou blijven. Kinderen zaten tenslotte niet meer urenlang bij elkaar in de klas.

Mazelenuitbraak op basisschool in Den Haag 

Inmiddels is het niet meer mogelijk om het beginpunt van de besmettingen te vinden. Aan het begin van de mazelenuitbraak in april was dat nog wel het geval. Een school in het centrum van Den Haag had te kampen met veel besmettingen van de mazelen.

'Informeer de school' 

Nu iedereen langzaam maar zeker weer terugkomt van vakantie roept de GGD op nu alert te zijn op zieke kinderen. “Laat het de school ook altijd weten. Mazelen zijn geen onschuldige ziekte”, aldus een woordvoerder van de GGD.

Vaccinaties 

Bij de uitbraak op de school in Den Haag ging er een team van de GGD naar de school om te kijken wie er gevaccineerd wilde worden. Daar werden toen maar vier vaccinaties gezet.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk