Basisscholen op Ameland alweer gestart met lesgeven

Basisscholen op Ameland gingen op maandag 12 augustus na 5 weken vakantie alweer open. De rest van Nederland heeft zes weken vakantie. Op Ameland duurt de herfstvakantie juist een week langer. Dat meldt de NOS.

Elisa de Jong, leerkracht op openbare basisschool ’t Lenster in Ballum, legt uit dat dit iets is van vroeger. Omdat veel Amelanders in het toerisme werken, kunnen ze in de zomer niet op vakantie. Terwijl in de herfst Ameland weinig toeristen meer heeft. Dan gaan de Amelanders op vakantie.

Andere Waddeneilanden 

De herfstvakantie van de Amelanders begint ook eerder dan in de rest van Nederland. Mochten er toeristen vakantie komen vieren, dan is niet alles gesloten op het eiland. De scholen op de andere Waddeneilanden houden zich wel aan de gewone tijden van de zomervakantie.

Warme eerste schooldag 

De eerste schooldag voor de leerlingen van basisschool ’t lenster begon maandag 12 augustus in ieder geval erg warm. Volgens leerkracht De Jong vonden de kinderen het niet erg om weer naar school te gaan. “Je merkt dat het de leerlingen meer structuur geeft”, aldus De Jong.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk