Normal_fire-flames-2023-11-27-05-30-27-utc

Vanavond zijn de hulpdiensten uitgerukt voor een brand op het dak van een schoolgebouw aan de Dongestraat in Oost-Souburg. De brand, die korte tijd uitslaand was, werd rond 18.45 uur gemeld. Dit meldt 112 Vlissingen-Souburg.

Wegens de ernst van de situatie werd al snel opgeschaald naar het sein ‘middelbrand’. Twee blusvoertuigen en een hoogwerker werden ingezet om het vuur te bestrijden. Er was aanvankelijk bezorgdheid over de aanwezigheid van gasflessen op het dak, aangezien er eerder op de dag dakdekkers aan het werk waren geweest. Om deze reden zette de politie de omgeving ruim af vanwege het mogelijke ontploffingsgevaar. Later bleek dat er geen gasflessen aanwezig waren, waardoor het grootste gevaar geweken was.

Vuurhaard lastig te bereiken

Het vuur woedde tussen het plafond en het dak, wat het voor de brandweer lastig maakte om bij de vuurhaard te komen. Hierdoor moesten de plafonds deels worden gesloopt om het vuur te bestrijden. Rond 19.30 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven. De brandweer is nog enige tijd bezig geweest met ventileren omdat een groot deel van het gebouw vol rook stond. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Fleur Zomer