Basisschool Souburg gaat mogelijk maandag 26 augustus pas open

De leerlingen van basisschool de Parelburcht in Oost-Souburg kunnen pas maandag 26 augustus weer terug naar school. Directeur Nelly van de Velde van de Parelburcht zegt dat er nog geen duidelijkheid is over de luchtkwaliteit in de school. Dit naar aanleiding van een brand die vorige week in het dak van de school was ontstaan. Dat meldt Omroep Zeeland.

Directeur Van der Velde geeft aan dat het onmogelijk is om de deuren eerder te openen. “Op zijn vroegst openen we de deuren weer op maandag 26 augustus, anders krijgen we het niet rond met de kinderen, de ouders en het team.”

Brand in dak van de school 

De brand in het dak van de school is niet alleen maar botte pech, zo stelt verantwoordelijk wethouder Coen Bertijn van de gemeente Vlissingen. “De school staat er al langer dan eigenlijk de bedoeling was. Daarom heb je te maken met onderhoud. Hoogstwaarschijnlijk is de brand ontstaan door het vernieuwen van het dak.”

Nog geen les in het nieuwe schoolgebouw 

Het nieuwe gebouw van de Parelburcht is zo goed als af, maar er kan nog geen les in worden gegeven. Daarom zitten de leerlingen nu nog in een school die eigenlijk al vervangen had moeten worden.

Verkeerd gebouwd 

Ondertussen is de gemeente Vlissingen ook nog bezig met de Tweemaster-Kameleon. Deze school werd verkeerd om gebouwd en is daarom nu nog helemaal niet af. “Eigenlijk een beetje hetzelfde verhaal als bij de Parelburcht. Alleen die school staat nu hoger op de urgentielijst vanwege de brand.”

Dat beiden scholen nu veel later klaar zijn dan gepland is erg vervelend. “We moeten die scholen zo snel mogelijk klaar maken en daarna alles verhuizen. Daarna gaan we pas vergaderen en kijken waarom het allemaal zo gelopen is.”  Volgens wethouder Bertijn voelt het wel als een hoofdpijndossier.

Vragen van de fractie 

Over de problemen bij beide scholen zijn er door de fractie van POV inmiddels ook vragen gesteld. Waarom zou het nieuwe gebouw van De Parelburcht nog niet kunnen openen? POV wil graag weten waar er in het nieuwe gebouw nog punten zijn die als onveilig kunnen worden beschouwd.

Verder vragen ze zich af waarom de beschadigde Parelburcht al na een week weer open kan en een nieuw pand pas over een aantal maanden.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk