Nieuwe basisschool in Lelystad heeft nog maar twee leerlingen rondlopen

Een school met maar twee leerlingen komt weinig voor. Basisschool de Pionier in Lelystad is net opgericht en heeft echt nog maar twee leerlingen rondlopen. Meer leerlingen zijn in aantocht, volgens de directeur. Warande, de wijk waar de school in staat, is nog in aanbouw. Dat meldt Omroep Flevoland.

Volgens directeur Esther Merks ligt het lage aantal leerlingen aan het feit dat men nog niet wist dat de nieuwe school werd geopend. Er was weinig aandacht voor vanuit de media. Net voordat de zomervakantie van start ging, ging ook de school open. Omwonenden zijn vanwege de slechte publiciteit nog niet echt op de hoogte van de school.

Flyers 

Maar volgens Merks zal daar nu met twee leerlingen snel verandering in komen. “En we hebben ook flyers in de buurt rondgebracht.”

Geen andere klasgenoten 

Leerlingen Joah en Mayson weten niet beter dan dat ze geen klasgenoten hebben. Ze zijn beiden vier jaar oud en gaan dus voor het eerst naar de basisschool. Ze vinden het tot nu toe erg gezellig op school.

Juf Desiree Koelewijn-Voskuilen vindt de kleine klas ook geen groot probleem. Volgens de juf kan ze de twee leerlingen nu alle aandacht geven die ze nodig hebben.

Een andere basisschool zit op steenworp afstand van de Pionier. Met die leerlingen spelen en sporten Joah en Mayson. Ze zien dus wel andere kinderen. “Voor onze leerlingen is het wel zo prettig dat ze contact hebben met leeftijdsgenoten”, aldus Merks.

Ruimte genoeg 

De school heeft ruimte voor tweehonderd leerlingen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk